MÉZES-DIÓS CSIRKE
2004.02.21. 18:37
MÉZES-DIÓS CSIRKE
Hozzávalók: 4 kis csirkemell 20 dkg vaj 2 evőkanál méz 10 dkg apróra vágott dió 1 citrom leve 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál mustár só, frissen őrölt fehérbors szerecsendió
A szójaszószból és a mustárból készült keverékkel pácolt be a melleket, és hagyd a hűtőben lefedve egy éjszakát. Melegítsd elő a sütőt, kenj ki a vajjal egy tepsit, fűszerezd a melleket (vigyázz, mert szójaszósz sós), tedd a tepsibe, és kevéske vizet aláöntve, alufóliával beborítva süsd kábé 30 percig. Közben, amikor kezdenek puhulni, kend be a melleket a citromlé és méz keverékével. A végén 5 percig süsd a dióval behintve is. Krumplipürével vagy rizzsel tálald.
|