RECEPT : PISZTRÁNG MÉZBEN, MÉZES PARADICSOMMÁRTÁSSAL |
PISZTRÁNG MÉZBEN, MÉZES PARADICSOMMÁRTÁSSAL
2004.02.21. 18:40
PISZTRÁNG MÉZBEN, MÉZES PARADICSOMMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 4 darab 20 dekás pisztráng 2 evőkanálvaj 2 evőkanál fehér borecet 2 evőkanál méz 1 citrom lereszelt héja fehér bors, só És a mártáshoz: 2 evőkanál olívaolaj 1 fej hagyma
Sózd és borsozd meg kívül belül a pisztrángokat. (Ha fagyasztva vetted, olvaszd ki őket előzőleg). Fektesd a halakat a vajjal és az ecettel együtt tűzálló tálba, és fóliával lefedve tedd az előmelegített sütőbe. Kb. 20 percig párold közepes tűzön, majd kend be a halakat mézzel, amelyben elkeverted a reszelt citromhéjat, és annyi időre tedd vissza, hogy a méz rájuk olvadjon. Az olívaolajon futtasd meg a reszelt hagymát és az összezúzott fokhagymát, önts fel a fehérborral, és főzd öt percig, majd tedd hozzá az összes többi hozzávalót, és főzd lassú tűzön kevergetve tíz percig. A halakat tedd tálra, és vedd körül őket a mártással. Petrezselyemmel díszítheted
|