RECEPT : MÉZES KRÉMMEL TÖLTÖTT PISKÓTATEKERCS |
MÉZES KRÉMMEL TÖLTÖTT PISKÓTATEKERCS
2004.02.21. 18:31
Mézes krémmel töltött piskótatekercs
hozzávalók 7 dl tej 10 dkg kristálycukor 10 dkg méz 1 csomag vaníliás cukor 2 evõkanál liszt 4 db tojássárgája 1 db piskótalap
A tojások sárgáját liszttel simára keverjük. Állandó kevergetés közben vékony sugárban hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral, mézzel ízesített forró tejet, majd vízfürdõben óvatosan besûrítjük. A vízfürdõbõl kiemelve állandó kevergetés közben kihûtjük. A mézes krém háromnegyed részét egyenletesen rásimítjuk a piskótalapra, majd fölcsavarjuk, s a maradék krémmel kívülrõl bevonjuk és feldíszítjük. A töltött tekercset hûtõbe tesszük, s amikor már jól lehûlt, kevés citromfûvel és ribizlivel dekoráljuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük föl, így nem ragad a tészta a késhez, s a szeletek is szépek lesznek.
|