KARÁCSONYI MÉZES
2004.02.21. 18:09
Karácsonyi mézes
1.1 kg lisztet tálba szitálunk, 36 dkg (2dl) mézet felolvasztunk, 30 dkg cukorból, 1 dl vízbõl fõzött szirupban és leforrázzuk vele a lisztet, fakanállal összekavarjuk, és hagyjuk kihûlni. 25 dkg margarint 5 tojás sárgájával habosra kavarjuk. A langyosra hûlt lisztet, egy kávéskanál szódabikarbónát, 1-1 törött fahéjat és szegfûszeget, ízlés szerint reszelt citrom vagy narancshéjat tegyünk, végül jól összegyúrjuk a tojásos margarinnal, és ezt kidolgozzuk. Cipózzuk, letakarva pihentetjük. A még langyos cipókat egyenként nyújtjuk ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk, kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, tojással megkenve világosra sütjük. Hamar sül.
|