RECEPT : MANDULÁS-MÉZES SÁRGABARACKTORTA |
MANDULÁS-MÉZES SÁRGABARACKTORTA
2004.02.21. 18:27
Mandulás-mézes sárgabaracktorta
hozzávalók 40 dkg hámozott, felezett, friss sárgabarack 5 dkg mandula 5 dkg méz 15 dkg porcukor 3 db tojás 5 dkg margarin 10 dkg liszt 3 evõkanál tej 1 teáskanál sütõpor
Az elõkészített barackokat meglocsoljuk a mézzel, és egy órányi idõre hûtõbe tesszük. A tojásokat margarinnal és porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a szeletelt mandulát és a sütõport, majd simára dolgozzuk. Az elõkészített masszát vajjal kikent alacsony tortaformába öntjük, a mézben pácolt barackokat a belsõ részükkel lefelé a tésztába nyomkodjuk, a visszamaradt mézzel meglocsoljuk a tortát, és közepesen meleg sütõben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
|