MÉZES ZSERBÓ
2004.02.21. 17:56
Mézes Zserbó
Hozzávalók: 1 dbTojás,15 dkg porcukor,6 dkg vaj,50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabícarbóna,2 evőkanál méz,kevés tej. Krém: 5 dl tej,25 dkg porcukor,25 dkg margarin,1csg vaníliás cukor,2 púpozott evőkanál búzadara, 15 dkg baracklekvár,10 dkg tortabevonó csoki.
A vajat,tojást,mézet,cukrot,gőz fölött megolvasztjuk,majd a lisztben elkevert szódabicarbónát is hozzáadjuk,és annyi tejet,hogy lágy tésztát kapjunk(kb 0,5 dl).20-30 percig pihentetjük,majd zsírozott- lisztezett tepsi hátoldalán 4 lapot sütünk belőle.(kb.30x30 cm-es tepsit használjunk.) A tejben megfőzzük a darát,majd mikor kihűlt,a porcukorral kikevert margarinhoz adjuk.Megtöltjük a lapokat úgy ,hogy az alsó és a felső réteg közé krémet,míg a középső két lap közé baracklekvárt kenünk.Másnapig állni hagyjuk,hogy a lapok megpuhuljanak.A tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral és olvasztott,étolajjal kicsit meghígított (10 dkg csokihoz 2-3 ev.kanál olaj szükséges) tortabevonócsokival bevonjuk.Miután a csoki megdermedt,melegvízbe mártott késsel kis téglalapokra vágjuk.
|